Mirchi Indian Kitchen

Smak av India

3Siden 2006 har restauranten Mirchi imponert med indisk mat og antikviteter fra gamle India. Med fokus på kundebehandling, godt vinutvalg og ferske, håndplukkede råvarer blir besøket på Mirchi ikke bare en opplevelse av smak, men også av en rik og historiefylt kultur. I det man kommer inn dørene til restauranten Mirchi i Lillestrøm er det som om man harforetatt en mye lengre reise. Det flotte lokalet med spennende antikviteter å hvile øynenepå er den perfekte rammen rundt de lekre matrettene som bæres ut fra kjøkkenet. Mirchi er en indisk restaurant som representerer det gamle India. Lokalet, atmosfæren, maten oggjestfriheten er inspirert av Punjab-provinsen som tidligere var en nasjon, men som i dag er delt mellom India og Pakistan. Punjab har alltid vært kjent for sine rike mat tradisjoner, gjestfrihet og sin fargerike kultur. Mirchi kan friste med en innholds rik meny av delikate retter som Garlic Lamb med fersk hvitløk og fersk koriander, servert med tandoori saus,eller lammekoteletter marinerti hvitløk og bukkhornskløver. –

5000 år gammel matkultur

tandoor1All maten blir tilberedt på gammeldags vis. Vi bruker tandoori-ovn som har stor historisk betydning for indisk matlaging. Tandoori-ovnen er en uglassert leirovn somfyres med trekull. Essensene fra kullet og leiren setter seg i maten og skaper en nydelig smak. Tilberedningsprosessen som benyttes er 5000 år gammelt, og stammer fra det gamle Punjab-området mellom India og Pakistan. Kokkene som jobber hos Mirchi har både indisk og pakistansk bakgrunn, noe som ifølge daglig leder Asim Butt er en heldig kombinasjon.
De fleste vet det ikke, men egentlig er indisk kjøkken nøyaktig lik den pakistanske.
Kokkene starter forberedelsen av maten god tid før restauranten åpner. Curryrettene skal nemlig småkoke lenge før de kan serveres, og kjøttet må marineres ett døgn før det havner i grytene på Mirchis kjøkken.
Det tar tid å lage indisk mat når man skal lage det fra grunnen av. Vi skal både oppnå høy kvalitet og beholde smaken fra Punjab. Curry tilberedes over lengre tid, og selve sausen kokes sammen med urter i flere timer for å få allsmak og lukt ut av urtene og inn i maten. Deretter er det kokken som skaltrylle frem forskjelligesmaker ut av curry sausen.

Elegant gjestfrihet

asim5Atmosfæren på Mirchi er behagelig og imøtekommende, med dempet belysning, levende lyspå bordene og vakker kunst på veggene. Servitørenes uniform og borddekkingen gjør lokaletveldig elegant.Rolig indisk inspirert jazz-musikk fyller lokalet og en lett, behagelig duft av kokkekunstsprer seg fra kjøkkenet. Vi vil ikke kalle oss eksklusive siden det som regel er dyrt. Uformell eleganse synes jeg passer bedre. "Asim Butt" Vi har mange stamgjester her, og fokuset er alltid på personlig service. I løpet av tiden vi har vært her har vi blitt godt kjent med våre gjester og vet hvordan de liker maten sin, og hva vi kan anbefale. Våre servitører er alltid der når du trenger dem, og vi bruker våre personligheter til åskape en hjemmekoseligfølelse hos våre besøkende. Mat er en lidenskapfor alle som jobber her, og alle er velkomne til vår Mirchi for et måltid utenom det vanlige!Restauranten Mirchi indian kitchen ligger mellom Lillestrøm stasjon og Norges varemesse. Her får du indisk mat av høy kvalitet, laget fra grunnen etter oppskrifter fra det gamle India. Så snart du kommer inn døren blir du møtt av indisk gjestfrihet, indisk musikk og god stemning. Du blir mottatt av blide servitører, og man merker fort den fornøyde summingen fra gjestene. Kommer du i helgene kan det være lurt å ha bestilt bord først, for her fylles restauranten raskt opp etter klokka 18.00.

200 kryddersorter

mirchispecial1Mirchis meny består av en mengde ulike tandoriretter, curryretter. Maten er uten unntak tilberedt av ferske råvarer av topp kvalitet, og kokkene har 200 ulike kryddersorter å velge mellom. Safran og gurkemeie er viktige krydder i det indiske kjøkkenet.
Fra kjøkkenet trylles fram de herligeste retter som serveres på fresende stekepanner og i putrende gryter – akkompagnert av obligatorisk tilbehør som basmatiris, nanbrød og agurksalat.

 

 

 

Fra mild til hot

mirchispecial2Når man velger en rett fra menyen, kan man samtidig velge styrke. Indisk mat er ikke nødvendigvis sterk, men det kan bli brennende hett hvis man velger øverst på styrkeskalaen. Mirchi betyr sterkt krydder på norsk. 
For de som ikke er glad i ”mirchi” eller sterkt krydret mat, er det mulig å velge fra mild til medium, for dem med mer vågal gane er medium pluss, madras eller vindaloo et sikkert valg på skalaen. For de fleste anbefaler vi medium eller medium pluss. Da beholder man den gode smaken av grønnsaker og kjøtt, sier Asim som forteller at overraskende mange nordmenn likevel velger den sterkeste varianten. 
Til maten har Mirchi et velkomponert vinkart med fyldige spanske og italienske viner. I sommervarmen kan franske hvite viner være en bedre kombinasjon, eller indisk øl som smaker forfriskende sammen med den krydrede maten. 
Asim forteller gjerne om historien bak det indiske kjøkkenet. For ca 68 år siden besto India hovedsaklig av hinduer og muslimer. Muslimene foretrakk å lage kjøttretter og hinduene laget mest vegetarmat. I dag består det indiske kjøkkenet av begge deler og er basert på kylling, lam, biff, reker og en mengde ulike grønnsaker, forteller han.

Når det er byfest i Lillestrøm leier Mirchi inn musikere i restauranten, og til sommeren skal de etter planen sette opp utegrill under Byfesten.
Da blir det god stemning her på Mirchi Indian Kitchen, sier Asim, som legger til at alle er velkommen til Mirchi i Lillestrøm.

 
 
 

village girl2 

ÅPNINGSTIDER

Mandag - Torsdag  15.00 - 22.00  
Fredag - Lørdag     15.00 - 23.00
Søn                        14.00 - 22.00

Her finner du alle våre åpningstider 

   

your feedback matters